top of page
Search
Writer's pictureBernadette Spaak

Nieuwsbrief Zomer 2024

Updated: Jul 23




De zomervakantie van de basisscholen is gisteren bij ons begonnen en eindelijk lijkt het weer ook een beetje door te krijgen dat het zomer in Nederland zou moeten zijn! ☀️


Dat lijkt me een uitgesproken goed moment voor een korte nieuwsbrief!


Summer Rhythm

Het is eindelijk warm! Let er nu dan ook even extra op dat je het heetst van de dag vermijd als het gaat om je dieren ergens mee naar toe te nemen of uit te laten. Laat ook de fiets gewoon even staan. Het is warm, het asfalt is heel erg heet voor de blote voetjes en ze hebben niet echt kunnen wennen aan de overgang naar serieus warm weer. Dus ons advies is: laat ze bij het krieken van de dag uit en als de zon door Sol Invictus met zijn door paarden getrokken strijdwagen weer naar de volgende dag gedragen wordt.


Kattenziekte

In het midden van Nederland heerst helaas kattenziekte onder met name de zwerfkatten populatie.


Kattenziekte is een hele nare virale ziekte, met als verschijnselen heftig braken en diarree, met uitdroging en de dood niet zelden tot gevolg. Het goede nieuws is dat de vaccinatie hiertegen gewoon goed werkt.  Meer informatie: klik hier


Lang verhaal kort: als je kat al een poos niet gevaccineerd is en je haar/hem wel lief vindt, is dit een uitgesproken goed moment om even langs te komen voor een vaccinatie. 



Vacanze! 1

Veel geluksvogels zijn of gaan op vakantie en vaak mogen de dieren mee. Let er op dat er wel eisen zijn als een dier de grens van Nederland over gaat.


- Zo moeten ze altijd gevaccineerd zijn tegen Hondsdolheid (Rabiës). Ook als je alleen maar naar Duitsland of België gaat. Meestal is 21 dagen voor vertrek vroeg genoeg, als je naar Turkije gaat zijn daar aanvullende eisen voor.

- Als je naar bijvoorbeeld Engeland of Noorwegen gaat moet je dier 5 dagen tot 24 uur voor vertrek ontwormd zijn tegen de Vossenlintworm. Het paspoort moet afgetekend en gestempeld worden door een dierenarts, anders geloven ze je niet.

- Het is heel verstandig om advies in te winnen zodat je weet waar welke door teken en zandvliegen overdraagbare ziektes voorkomen en wat er tegen besmetting gedaan kan worden.


- Voor elk land staan de eisen die er gelden en de adviezen heel duidelijk op de website van de LICG. Klik daarvoor hier.



Aangepaste openingstijden - ook zaterdag gesloten

Vanwege drukte en een momenteel ontbrekende werk/privé balans zijn we vanaf nu in het weekend officieel gesloten. Met name mensen van buitenaf bellen in het weekend omdat hun eigen dierenarts gesloten is - dat is te druk - en daarom moet ik deze stap zetten. 


Neemt natuurlijk niet weg dat ik gewoon wel vaak bereikbaar ben op de Whatsapp en echt niet te beroerd om te helpen als ik in de buurt ben, maar dat is ons geheimpje. De komende twee weken daarentegen is er in het weekend niemand aanwezig, want:


Vacanze! 2

Nog één weekje en dan ga ik met mijn famiglia twee weken op vakantie, naar Italië! Daar hebben we natuurlijk super veel zin in. Twee weken het absolute minimale doen, daar zijn we allemaal wel echt aan toe.


Trouwens, we gaan naar één van de oudste vestigingen van Italië, waarschijnlijk zal ik het niet kunnen laten daar volop op onderzoek uit te gaan. We gaan sowieso heel veel zwemmen. Ook alle boeken lezen die ik afgelopen jaar niet heb kunnen lezen. Oh en vergeet de Olympische Spelen niet.. Pfff druk druk!


Danielle blijft deze zomervakantie in Nederland (gaat wel later dit seizoen lekker weg hoor dus medelijden hoeft niet!) en zij houdt het fort samen met mijn collega dokter Sanne Hoogendoorn. Mijn zus Babette en nichtje Elsa zorgen voor het huis en tutti gli animali.



Whimzees en Wellness Core

Afgelopen september hebben we voor de Wellness Pet Company wat filmpjes mogen maken en we zijn nu bijna zo ver dat ze gepost mogen worden. Hier een klein voorproefje!




Enfin, voor iedereen die tot dit punt van de nieuwsbrief is gekomen: heb een heerlijke zomer, geniet en blijf gezond!


Ciao! Namens ons allemaal!


Bernadette.






29 views0 comments

Comments


bottom of page